Ohita navigointi

Vinkkejä kenkien hoitoon – pidempää ikää kengille

Ota yhteyttä!

Kaikki kengät kaipaavat säännöllistä huoltoa. Oikeaoppinen kenkien hoito on avain jalkineiden huoliteltuun ulkonäköön ja pidempään käyttöikään. Suutari ja Avainpalvelu Pyynikin Jalkineliike tarjoaa laadukasta suutaripalvelua Tampereen keskustassa. Myymme laadukkaita kenkien hoitotuotteita, joilla voit ylläpitää kenkiesi kuntoa myös kotona.

Uudet kengät

Kun olet ostamassa uusia kenkiä, suutariltasi saat neuvot ja tuotteet kenkien hoitoon. Kengät kannattaa suojata ennen käyttöönottoa materiaalille sopivalla suoja-aineella, joka hylkii kosteutta ja likaa.

Kenkien hoitoaineet

Kenkien hoitoaine valitaan kenkien nahkatyypin tai pintamateriaalin mukaan. Kenkien värinen kiilloke eli kenkälankki ja nahkarasva kuuluvat kenkien hoidon perusvarusteisiin. Kenkälankki lisää nahan kiiltoa ja joustavuutta sekä estää halkeilua. Kyllästyssuihke puolestaan lisää mokkanahan kosteudensietoa.

Kenkien puhdistus

Käytön jälkeen kengät tulee puhdistaa huolellisesti esimerkiksi kenkäharjalla tai nihkeällä liinalla. Kura ja pöly kannattaa puhdistaa aina tuoreeltaan. Kenkien sisällä olevat hiekat voi imuroida pois. Mokasta lika harjataan kuivana.

Kenkien kuivatus

Anna kenkien välillä kuivua huoneenlämmössä. Irtopohjalliset kannattaa ottaa pois käytön jälkeen, jotta kengät pääsevät kuivumaan ja tuulettumaan myös pohjallisten alta.